Vraag

Toevoegen Sonos Play 5 (gen. 1) gaat niet

  • 4 februari 2020
  • 1 reactie
  • 107 Bekeken

Helaas kan ik op geen enkele manier twee Sonos 5 Gen. 1 luidsprekers toevoegen. Beide speakers worden gezien tijdens de installatie in de iOS app. Nadat de betreffende speaker in de app geselecteerd is, reageert de app ook wanneer op de speakers the "mute" and "plus" knop ingedrukt worden. Daarna komt elke keer de foutmelding, dat de speaker niet gevonden kan worden / niet verbonden. De led op de betreffende speaker brandt aan het eind continu oranje.

- Op beide speakers is meerdere malen een factory reset uitgevoerd
- Beide speakers worden herkend zowel via wifi als via een verbonden ethernet kabel (start installatie proces)
- Router en AP zijn meerdere keren gereboot
- Speakers staan op ca. 1 meter van de router / ap
- Proces werd gedaan met en zonder aangesloten BOOST
- Nadat het Sonos kanaal van 1 naar 6 of ook naar 11 werd verandert, bleef het resultaat hetzelfde
- Beide speakers zijn wel in m'n online Sonos account te zien (?)

Kan iemand vertellen wat ik moet doen om de speakers eindelijk te kunnen toevoegen?


1 Reactie

Reputatie 7
Badge +2

Hey User12303,

Klinkt als multicast en broadcast filtering op je wifi.

Waardoor de telefoon/tablet niet de koppeling ontvangt nadat de beide knoppen ingedrukt worden.

Wil je eigenlijk adviseren ons te bellen zodat we onderzoek kunnen doen naar je netwerk.

NL: 0800 555 1234

BE: 0800 644 44

Beide gratis te bereiken van 10:00 tot 18:00 op werkdagen.

Reageer