Vraag

speakers vallen weg

  • 14 februari 2021
  • 4 reacties
  • 62 Bekeken

Beste,

 

Ik heb erg vaak dat mijn speakers de connectie met mijn playbase verliezen. Het is een bekend probleem, zie vorige diagnoses (2020)

Diagnosenummer: 131589591

 

Mijn opstelling:

ziggomodem/router in bridgemode

Ziggo Next naast playbase (20cm tussen en niet in lijn met router en andere boxen.) - onbedraad

Play 5 bedraad in TP link Archer AX50

2 Play 1 - onbedraad

 

Verder heb ik geen WiFi problemen met mijn andere apparaten.

Ik hoop dat ik met deze informatie geholpen kan worden.

 

vr gr Sander

 


4 Reacties

Reputatie 7

Is de TP link ingesteld als access point of (tweede) router?

Het lijkt erop alsof je Play 5 gebruikt wordt als enige bedrade speaker, die het Sonosnet aanmaakt, terwijl hij niet op de Ziggo router zit. Kan dat anders?

Dank je voor je reactie, mijn ziggorouter staat in bridgemode dus geeft alleen signalen door aan de TP link. Dit probleem heb ik ook als ik als het netwerk via de Ziggorouter maak dus hier ligt het volgens mij niet aan. Het lijkt mij meer een probleem in de connectiviteit tussen de boxen. Misschien kan Sonos de diagnose uitlezen. 

Geen reactie van Sonos, ik vind dit erg slecht.



 

 

 

 

 

 

Reputatie 6
Badge +3

Dit is een gebruikersforum, waarin gebruikers elkaar proberen te helpen. Heel af en toe kijkt Sonos mee, wanneer je echter sneller geholpen wilt worden door Sonos dan moet je hen bellen of een chatsessie openen. 
diagnoses worden hier hoe dan ook niet meer uitgelezen en behandeld. 

Reageer