Beantwoord

Sonos one stereopaar, een speaker valt steeds weg

  • 13 september 2018
  • 15 reacties
  • 2414 Bekeken

Ik heb twee sonos One speakers gekocht en er een stereopaar van gemaakt. Zo nu en dan (minimaal twee keer per week) valt een van de speakers weg. Het gebeurt wanneer het systeem stand by staat, wanneer ik hem dan aanzet heb ik dus maar geluid op 1 speaker. Ik kan systeem het wel bedienen (Starten, stoppen en volume) vanaf beide speakers. Waarom gebeurt dit? Spanning er af en spanning er weer op lost het probleem op, stereopaar scheiden en weer aanmaken kan ook.
icon

Beste antwoord door Emily P 1 oktober 2018, 16:07

Ook hierin is een ASUS router als hoofdrouter in het netwerk te zien, dus het is inderdaad wel degelijk het juiste Sonos systeem wat we onder ogen krijgen. Dat gezegd hebbende is Sonos inderdaad geinstalleerd op het draadloze netwerk Plume, waarin we in je omgeving vier dezelfde van zien. Dit kan voor problemen zorgen met Sonos. Gezien je het op het moment niet ervaart, wacht het even af, en als het alsnog gebeurt ontvangen we graag nogmaals een diagnose.
Bekijk origineel

15 Reacties

Reputatie 5
Badge +2
Wil je een diagnose maken wanneer het probleem voorkomt en het nummer hier vermelden? Zo maak je deze. Het nummer mag je hier vermelden.
Hallo Bob, moet ik dat nu doen of wanneer het zich voor doet? Voor de zekerheid doe ik het nu ook even maar als het anders is hoor ik het graag. Het is nummer: 643994297
Reputatie 5
Badge +2
Wanneer het zich voordoet is het beste. Op dit moment ziet het er goed uit. Eventueel zou je preventief kunnen kijken of er voor je Asus een firmware update beschikbaar is, en of je een model hebt dat airtime fairness heeft en aan heeft staan (deze wil je uit hebben). Mocht je daar hulp bij willen, dan kun je het beste even bellen. Ons nummer vind je hier.
Dat zal ik doen, niet om het een of ander maar voor de zekerheid. Al mijn apparatuur is van Apple. Ik heb geen Asus spullen? Heb je wel goed gekeken dan?
Reputatie 7
Badge +2
We zien inderdaad veel Apple in de diagnose naar voren komen, maar de hoofd router is toch echt een Asus.
Probeer anders het volgende webadres te benaderen, deze zou je moeten brengen naar je router. ( htttp://192.168.100.1 )
Of je gaf ons het verkeerde diagnose nummer en we zitten naar een andere klant zijn huishouden te kijken.
Ik heb gezocht maar op dat IP adres zit het modem (Davolink) van Tele2. De rest is ofwel apple ofwel Plume (Amerikaanse leverancier van de hardware van mijn wifi netwerk). Voor de zekerheid heb ik nogmaals een diagnose gedaan met nummer: 822728224. Inmiddels heb ik het nog niet gehad, ik heb een soort tandarts moment... Zodra het aan de hand is maak ik een nieuwe diagnose.
Reputatie 4
Badge +3
Ook hierin is een ASUS router als hoofdrouter in het netwerk te zien, dus het is inderdaad wel degelijk het juiste Sonos systeem wat we onder ogen krijgen. Dat gezegd hebbende is Sonos inderdaad geinstalleerd op het draadloze netwerk Plume, waarin we in je omgeving vier dezelfde van zien. Dit kan voor problemen zorgen met Sonos. Gezien je het op het moment niet ervaart, wacht het even af, en als het alsnog gebeurt ontvangen we graag nogmaals een diagnose.
Ik heb sinds kort hetzelfde probleem wat Gusti beschrijft. Ook ik maak gebruik van een Apple Extreme router.
Het heeft altijd vlekkeloos gewerkt, echter sedert korte tijd doet dit probleem zich voor. De Apple router heeft geen update gehad de laatste tijd. Mijn diagnostische info nummer is 481713317
Reputatie 7
Badge +2
Ik heb sinds kort hetzelfde probleem wat Gusti beschrijft. Ook ik maak gebruik van een Apple Extreme router.
Het heeft altijd vlekkeloos gewerkt, echter sedert korte tijd doet dit probleem zich voor. De Apple router heeft geen update gehad de laatste tijd. Mijn diagnostische info nummer is 481713317

Je speakers staan gescheiden aangesloten, de ene speaker verbind met een Apple wifi, terwijl de andere ook met een "andere" Apple wifi verbonden staat, waarvan deze beide wifi's op verschillende draadloze kanalen staan.
Zou aanraden beide wifi's op het zelfde draadloos kanaal te zetten, om te zien of het zelfde probleem zich nog voor zou doen.
@Tim S :ja inderdaad. Ik heb 1 WiFi netwerk met hierin een 3 Apple routers, 1 ingesteld als DHCP router en de twee andere als host. Een box is verbonden met de hoofd router en de andere met een host. Na de connectie met de host verbroken te hebben, was het probleem inderdaad opgelost.

bedankt.
Reputatie 7
Badge +2
Uitzetten is ook een optie, toch ga ik er vanuit dat je alle 3 de Apple producten op het stroom aangesloten wilt zien.
Zou aanraden te testen of het zelfde probleem zich voor zou doen als alle wifi punten van Apple op het zelfde 2.4ghz draadloos kanaal staan.
Uitzetten is geen optie, want dan krijg ik boze kinderen, omdat dan het WiFi signaal te slecht wordt en het internet te traag.
ik ga testen door de 5 GHz frequentie op de routers uit te zette, zodat alles over 2.4 GHz gaat.

Ik heb ook het probleem dat we 1 speaker weg valt. 

Heb gekeken naar de ziggo box en daarvand e wifi uitgezet, maar helaas het probleem blijft elke keer terug komen. 

 

Diagnose nummer:

2091713020

Reputatie 7
Badge +2

Ik heb ook het probleem dat we 1 speaker weg valt. 

Heb gekeken naar de ziggo box en daarvand e wifi uitgezet, maar helaas het probleem blijft elke keer terug komen. 

 

Diagnose nummer:

2091713020

Zie dat links achter aanwezig is, dat rechts achter verdwenen was.

Als je de surround speakers zou ontkoppelen, en opnieuw zou koppelen maar allereerst zou omwisselen, dus van links rechts maakt en visa versa, zou je de problemen dan blijven ervaren?

Goedemiddag,van de week 2 nieuwe SONOS ONE speakers geinstalleerd in de woonkamer,en ingesteld als stereo paar.Maar bijna van alles geprobeerd,maar er komt uit geen een van 2en geluid uit.Zou iemand mij kunnen helpen!

Reageer