Sonos One SL niet in tabblad systeem

  • 20 May 2022
  • 4 reacties
  • 51 Bekeken

Hallo,

 

Vandaag 2 nieuwe Sonos One SL's binnengekregen, ter uitbreiding van de beam 2.

 

De eerste speaker geïnstalleerd zonder problemen, exact volgens de aanwijzingen.

De tweede speaker geeft helaas onderstaand probleem. Tot nu toe na een uur proberen niet opgelost, heeft iemand de tip?

 

Geprobeerd tot nu toe:

- stroomkabel in/uit

- reset naar fabrieksinstellingen 

-Wifi aan/uit, reset

- app opnieuw opstarten

 

Hieronder de afbeelding van de melding:

 

In andere topics lees ik dat men het " kanaal van SonosNet gewijzigd en ging het probleemloos" .

Is dit de mogelijke oplossing en wat betekent het?

Alvast bedankt voor de suggesties!

Groet Jeroen 


4 Reacties

Reputatie 7

Probeer de speaker eens bedraad aan te sluiten.

Dank voor je reactie, bedraad aansluiten gaat helaas niet in mijn situatie. Waar ik op dit moment verblijf gebruik ik een telefoon als hotspot. 

Dit is met de beam goed gegaan en dus 1 Sonos SL goed gegaan.

Moet er bijzeggen dat dit de volgorde van installeren was:

1) beam

2) eerste Sonos SL --> geeft bovenstaand probleem

3) tweede Sonos SL --> alles Ok

Zou het aan een instelling kunnen liggen? Lees onder meer over beveiliginf "AP isolatie"

 

Hoor het graag indien er suggesties zijn. Zal anders met Sonos contact opnemen.

 

Groet Jeroen 

 

 

 

Reputatie 7

AP-isolatie is met een gewone router, waar apparaten elkaar niet kunnen zien (op zich idioot om zoiets op een router te hebben). Met een telefoon als hotspot zou je daar geen last van moeten hebben. Dat is overigens een niet ondersteunde configuratie, dus of je hier hulp mee krijgt……

Vooral vreemd dat de eerste speaker die ik aansluit niet werkt en de tweede wel.

Zal contact leggen met service maandag en anders helaas retourneren.

Mocht iemand nog een suggestie hebben of hetzelfde hebben ervaren dan hoor ik het natuurlijk graag!

 

Groet Jeroen 

Reageer