Vraag

Sonos AMP


  • Novice
  • 2 Reacties
nieuw amp geluid valt af en toe (1 a 2 keer per minute) weg

4 Reacties

Reputatie 4
Badge +2
Graag ontvang ik een diagnose van de Sonos installatie, het liefst aangemaakt binnen 20 minuten nadat het probleem zich voordoet.
Zie het bevestigings nummer van deze diagnose graag tegemoet.
Dit geeft ons inzage in de werking van je Sonos systeem en/of controllers, waarin we hoogst waarschijnlijk een oorzaak van het probleem kunnen terug vinden.
Hoor ook graag wat je zou afspelen. of het om TV geluid zou gaan, of muziek wat je in de app zou selecteren, en om welke dienst het dan zou gaan.
1056350947
input komt via optical naar playbar. kies in controler TV. geluid via playbar en alle overige speakers (2x play 5 gwn 2 en een sonos one) gaat prima zonder onderbrekingen. Echter het geluid via de Sonos Amp valt continu weg en komt weer terug.
2 a 3 x per minuut.
Reputatie 4
Badge +2
Wat spijtig om te moeten melden, maar het TV geluid is eigenlijk alleen voor de Playbar met zijn mogelijk aangesloten Sub en Surround speakers.
Al je componenten, Play:5's, One en AMP, staan niet als surround ingesteld, en eigenlijk gaan wij er vanuit dat je Play:5's & One het zelfde probleem zouden moeten geven als wat je AMP nu ook doet.
Ervaar je ook dat je AMP problemen geeft als je muziek zou afspelen wat je in de app zou selecteren? standalone of in groeps-verband?
Dus ipv dat je TV zou kiezen, bijvoorbeeld Spotify of Radio?
We hebben hier ook een kleine uitleg over op onze Home Theater community post. (onderin kan je het kopje Groeperen uitklappen)

Groeperen van kamers zal gebeuren op het 2.4ghz wifi, terwijl de Playbar voor Home Theater via het 5ghz met zijn Sub en Surrounds zou praten.
Nu moet je Playbar het TV geluid verzenden over het 2.4ghz spectrum, wat helaas problemen kan geven met de zeer grote data van TV geluid wat verzonden moet worden.

Het feit dat de Play:5's en One de problemen niet geven, laat zien dat hun wifi verbinding beter is.
Dit is ook uit te lezen op de AMP, zie dat de AMP redelijk wat storing ervaart op zijn antennes, wat niet te zien is op de rest van de componenten.
Er staat waarschijnlijk iets naast de AMP, of de AMP staat mogelijk ergens op, wat er voor zorgt dat de antennes niet zo goed kunnen praten als dat ze dat eigenlijk kunnen.
Misschien dat het verplaatsen van de AMP het probleem zou doen oplossen, of het bekabelen van de AMP op je netwerk.

Uiteraard is het ook een mogelijkheid de AMP in te stellen als surround van de Playbar.
Helaas komt de Sub zijn uitgang en de analoge ingang van de AMP wel te vervallen als de AMP als surround zou functioneren, waardoor bij jou dit advies waarschijnlijk komt te vervallen aangezien je een 3e partij sub-woofer op je AMP hebt aangesloten.

Cookiebeleid

Wij gebruiken cookies om uw bezoekers ervaring te verbeteren en te personaliseren. Ben je akkoord dan ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie.

Accepteren Cookie instellingen