Beantwoord

Na aansluiten van Beam via Ethernetkabel geen geluid via One’

  • 18 februari 2020
  • 8 reacties
  • 195 Bekeken

Aangezien radio vaak wegviel, Beam aangesloten via Lan kabel. Beam geeft nu correct WM:0, maar 2x One’s blijven om WM:1 staan en geven geen geluid. Stekker van One’s er al uit gehad, maar geen verschil. Wat is de oplossing ?

icon

Beste antwoord door Tim S 21 februari 2020, 17:41

Je hebt de wifi van je Beam uitgezet, waardoor de surround speakers niet goed met hun Beam kunnen communiceren.

Je wilt de Sonos-wifi van je Beam weer aanzetten.

Via: Instellingen > Systeem > Woonkamer > Hier selecteer je de Beam, om de wifi weer aan te zetten.

Zou voor de zekerheid daarna de Beam en surround speakers een keer stroomloos maken en opnieuw aansluiten.

Hoor graag je bevindingen.

Bekijk origineel

8 Reacties

Reputatie 5
Badge +3

One’s ook even bedraad aansluiten en dan de wifi-gegevens weghalen (niet de wifi uitzetten want dan heb je ook geen Sonosnet meer). Dan moeten ze wel naar het Sonosnet dat de Beaam aanmaakt, zou ik zeggen.

Dank je, maar is wel Beetje lastig aangezien ze nu netjes aan de muur hangen als surround. Nog alleen softwarematige oplossingen mogelijk ?

Reputatie 5
Badge +3

Als je ze niet kan bereiken niet....

Reputatie 7
Badge +2

Hoi JasperE,

Maak graag een diagnose van je installatie, en laat het bevestigings nummer graag weten.

Liggende aan het probleem zullen we je de oplossing aandragen, of vragen met support contact op te nemen via email/telefoon.

 

Diagose gedaan, bev nr 622293036

Reputatie 7
Badge +2

Je hebt de wifi van je Beam uitgezet, waardoor de surround speakers niet goed met hun Beam kunnen communiceren.

Je wilt de Sonos-wifi van je Beam weer aanzetten.

Via: Instellingen > Systeem > Woonkamer > Hier selecteer je de Beam, om de wifi weer aan te zetten.

Zou voor de zekerheid daarna de Beam en surround speakers een keer stroomloos maken en opnieuw aansluiten.

Hoor graag je bevindingen.

Opgelost ! Alles nu op WM:0

Reputatie 5
Badge +3

Ja, “WiFi uit” betekent bij Sonos dat alle draadloze verbindingen uit staan. Dus ook de 5Ghz voor de surrounds. Zie ook mijn waarschuwing bij de One’s.

Reageer