Beantwoord

Ikea Symfonisk WiFi verbinding

  • 4 augustus 2019
  • 20 reacties
  • 5414 Bekeken

Hallo,

afgelopen vrijdag hebben we bij Ikea de Symfonisk boekenplank speaker gekocht. Ik heb zelf al een aantal Sonos speakers maar mijn dochter wilde graag zelf een speaker kopen dus de Ikea speaker is daar een mooie optie voor.
Allereerst het geluid. Dat is toch wel goed hoor. Op internet lees ik dat een One een beter geluidskwaliteit zou hebben. Ik heb mijn One er naast gezet maar ik ben niet overtuigd dat deze beter klinkt. Met het geluid is niets mis. Bouwkwaliteit ook niet. En de looks ook niet. Mooie speaker zeker voor dat geld.

Wat wel een probleem is, is de verbinding met de router. Ik heb een ExperiaBox V10 van KPN. Mijn Sonos speaker staan een stukje van de router af maar deze spelen zonder problemen. De Ikea Sonos heeft wat meer moeite met het verbinden met de router. Vooral buiten is het niet mogelijk om verbinding te maken met de router. Zelfs niet als de speaker op 1 meter van de router staat. Binnen doet ie het en als ik de speaker over de drempel naar buiten breng, wordt de verbinding verbroken. Er staat letterlijk niets in de weg tussen de router en de speaker.
De Sonos app geeft de melding: Kan '538 Ibiza Radio' niet afspelen. Snelheid netwerkverbinding onvoldoende om afspeelbuffer te onderhouden.

Wat heb ik tot nu toe gedaan:
  1. Ik heb KPN gebeld om te kijken of het aan de router lag of aan de internetverbinding. De speedtest binnen en buiten wees uit dat de snelheid van de lijn meer dan goed genoeg was.
  2. Ik heb verschillende kanalen geprobeerd op de router. (1 t/m 13 kunnen gekozen worden)
  3. Ik heb de One naast de Ikea gezet en de One gaf geen enkel probleem. Die speelde gister de hele avond zonder 1 hapering.
  4. Tool van KPN om de WiFi te verbeteren.
  5. Ikea gebeld en zij gaven aan om een booster te gebruiken.
  6. Bedraad werk de speaker wel (logisch).
Ik denk zelf dat het aan de WiFi (antenne) van de speaker zelf ligt. AirPlay werkt ook niet altijd even lekker. De One doet op dezelfde positie als de Ikea speaker alles wel goed.

Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

Dank je wel alvast.

Groet,
WLFRD
icon

Beste antwoord door Tim S 16 augustus 2019, 10:18

diagnose van vandaag: 1780516590
Nu staat de Sonos er netjes bij.
Zie dat de wifi wat op en neer gaat qua verlies, van je Synology naar Kantoor (Connect:AMP), maar het niet zo significant dat je er problemen mee zou ervaren.
De andere componenten maken een prima wifi-verbinding.
Zie toch graag nog een diagnose tegemoet als de Sonos wel problemen zou vertonen, ook graag bij de diagnose een kleine uitleg hoe het probleem zich voordeed, op welke kamers, etc.
Moet er wel aan toevoegen, dat het misschien beter is dit verhaal te vervolgen per email zodat hij via onze support afdeling binnen komt, waar we problemen iets beter in kaart kunnen brengen.
Prioriteit ligt op telefoon en email, waarin we forum af en toe oppakken als daar tijd voor is.
Daarnaast behandelen we de echt technische zaken/problemen ook liever via mail/telefoon support.
Maar zie de diagnose uiteraard graag even voor je in.
Bekijk origineel

20 Reacties

Badge
@WLFRD Ik heb een soortgelijke situatie. Ik heb 1 van m'n bestaande speakers (Play:5) bekabeld aan het netwerk zitten, Die werkt dan als Boost/Bridge en creëert een eigen Sonos WiFi netwerk, die alleen maar door/voor de Sonos producten wordt gebruikt. Misschien is dat een mogelijkheid. Ik ga ervan uit dat je de Symfonisk ook met de andere Sonos producten wil laten samenwerken. Ze zitten tenslotte op hetzelfde netwerk.

Ik gebruik overigens ook een andere WiFi Router achter de Experia, omdat ik de reikwijdte van de WiFi op Experia vind tegenvallen. Dat zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.
Mijn ervaring is dat de een speaker als Boost/Bridge goed werkt. ik heb nog geen problemen gehad met bereik, maar ook dat is in ieder huis weer anders.
Badge
Idd, de Experiabox is hier de boosdoener, ik zelf heb dan ook een router van een ander merk in gebruik, welke prima signaal afgeeft. Wbt het antenne ontwerp op de SYMFONISK speakers, deze is niet veel anders dan dat van een Sonos en de gebruikte materialen zoals kunstof, de behuizing, klankkast en opbouw van de Ikea’s is dan ook vergelijkbaar met dat van Sonos zelf: de boekenplank houd het midden tussen een Play:1 en Play 3 qua opbouw v.d materialen en de lamp is feitelijk een Sonos One ook tevens geluidsprofiel van de One. (De boekenplank versie van SYMFONISK kent een eigen geluidsprofiel en is dus niet direct te vergelijken met een :1 of :3)
Hallo,

ik heb recentelijk ook de Symfonisk speakers gekocht. Ik krijg er geen geluid uit terwijl de speakers zo ongeveer naast mijn router staan. Ik denk dat ik aan de speakers ligt of er is een update nodig.
Ik wil er vrijdag 1 bijkopen en zien of deze dezelfde 'problemen' heeft. Indien ja, dan zou je min of meer kunnen concluderen dat het niet aan de hardware van de Ikea ligt. Dan kan het nog wel aan de combinatie Ikea en de ExperiaBox liggen.
Evengoed is het nog wel vreemd dat de One geen enkel probleem geeft.
Badge
Ik heb sedert gisteren een Symfonisk boekenplank. Een ramp. Steeds valt de muziek uit, om terug te beginnen.
Terwijl ik deze tekst intik is hij 4 x uitgevallen en zie je de melding verbinding herstellen. Ik heb een Beam en 2 x Sonos One. Nooit problemen mee gehad. Nu maak ik een kamer bij nl Buro waarin de Symfonisk staat opgesteld, en van dan af is de miserie begonnen. Speaker staat naast een acces-point van Telenet, dus dat zou toch geen probleem mogen geven.
Ik ben wel beta-tester, ligt het daar aan ?
Of zou het beter werken als ik een vaste verbinding maak ? Ze staan toch naast mekaar.
En kwestie van geluid, zou ik toch durven stellen dat een One wat beter klinkt.
Ik zit nu aan 10 uitvallen van het geluid. Plezant is anders
Reputatie 3
Badge +2
Zou het er niet juist aan kunnen liggen dat de Symfonisk via het acces point loopt? Kijk eens wat er gebeurt als je het access point uitschakelt?
Reputatie 7
Badge +2
Mocht dit aan de wifi liggen, dan raad ik toch aan de volgende community post even door te nemen.
Draadloos kanaal veranderen van Sonos, of van de router als Sonos daar gebruik van maakt, kan soms wonderen doen.
Toch als het probleem consequent zich voor blijft doen, raad ik aan ons even te bellen waarin we graag onderzoek doen naar Sonos, je huishouden, en de wifi verbindingen.
Beste Tim,

ik heb een diagnose gemaakt met nummer 1326417643.

Wellicht kunnen jullie helpen met het vaststellen van het probleem.
Badge
Heb ook een diagnose gemaakt nr 738740687.

Symfonisk stottert dat het niet mooi is. Beam speelt goed. Moet wel zeggen dat nu de tv speelt, en het geluid van de tv wordt afgespeeld via Beam en Symfonisk
Reputatie 7
Badge +2
Beste Tim,

ik heb een diagnose gemaakt met nummer 1326417643.

Wellicht kunnen jullie helpen met het vaststellen van het probleem.

De wifi in je huishouden is helaas erg slecht.
Wil je aanraden het draadloos kanaal van de modem aan te passen, mogelijk dat dit het probleem gaat doen oplossen.
Mocht dit het niet doen oplossen, dan ben ik bang dat je modem op een plek staat waar het 'm erg moeilijk gemaakt word.
Sonos krijgt niet de volledige verbinding aangeboden die de KPN modem zou moeten kunnen leveren.
Zie ook graag de Community Post over wifi-storing die eerder hierboven door mij is aangekaart.

Heb ook een diagnose gemaakt nr 738740687.

Symfonisk stottert dat het niet mooi is. Beam speelt goed. Moet wel zeggen dat nu de tv speelt, en het geluid van de tv wordt afgespeeld via Beam en Symfonisk

Ervaar je het probleem ook als je Muziek in een groep zou afspelen?
TV geluid is eigenlijk alleen voor de Beam + surrounds, niet voor de extra gegroepeerde kamer.
Dit staat ook beschreven op onze Community Post over Home Theater, waarin je onder het kopje "Groeperen van Sonos-Kamers" kan uitklappen.
De wifi verbinding ziet er verder prima uit, dus ben bang dat dat je probleem te maken heeft met het TV afspelen op de extra kamer.
Mocht je het ook hebben bij het afspelen van muziek (wat je in de Sonos-app zou kiezen onder Bladeren), dan horen we dit uiteraard graag, het liefst met een bijgeleverde diagnose aangemaakt terwijl dit muziek zou uitvallen.
Ik heb sinds gisteren ook de Sonos / Ikea Symfonisk. Draait mee op het reeds bestaande soos systeem:

Sonos playbar (ethernet)
2x Sonos Play:1 (wifi)
Sonos amp (Ethernet, surround setup)

Installatie top, zoals je bij Sonos verwacht, met de Symfonisk verbonden via ethernet.
Vanmorgen viel het mij op dat ik een slechte netwerkverbinding met m'n pc's had. ISP modem & router gereset, zonder resultaat. Het enige wat in het netwerk is veranderd is de toevoeging van de Symphonisk. Dus de Symfonisk van de ethernet bekabeling afgehaald (uitgezet en vervolgens zonder kabel opgestart). Netwerk probleem op de router, & pc's opgelost.

Maar via de Wifi valt de Symfonisk heel regelmatig uit, soms enige seconden en soms wel een minuut. Zodra ik de Symfonisk weer via de ethernet verbinding op het netwerk aansluit stort heel m'n netwerk in elkaar. ?? Router niet meer bereikbaar, speedtest die nog maar 1,5MBs will downloaden, etc...

In het log systeem van de router zie ik slechts 1 nieuw apparaat met 1 nieuw IP adres in gebruik. Ik had eigenlijk 2 dhcp adressen verwacht. Een voor de wifi en een voor de lan verbinding.


ISP: Ziggo
Ziggo modem in Bridge modus
Router: Synology AC2600RT (DHCP configuratie)
AP: Synology mesh, MR2200ac
Gibabit switch tussen Router & AP.

Overige Wifi apparaten vertonen op de locatie van de Symfonisk geen problemen

Afstand Symfonisk to AP ~ 1,5 - 2,0m
Syslog van de Router en AP bevat geen abnormale registraties.

Heeft iemand anders ook zoiets ondervonden? En opgelost?

Diagnose: 118914268
Reputatie 7
Badge +2
Ik heb sinds gisteren ook de Sonos / Ikea Symfonisk. Draait mee op het reeds bestaande soos systeem:

Sonos playbar (ethernet)
2x Sonos Play:1 (wifi)
Sonos amp (Ethernet, surround setup)

Installatie top, zoals je bij Sonos verwacht, met de Symfonisk verbonden via ethernet.
Vanmorgen viel het mij op dat ik een slechte netwerkverbinding met m'n pc's had. ISP modem & router gereset, zonder resultaat. Het enige wat in het netwerk is veranderd is de toevoeging van de Symphonisk. Dus de Symfonisk van de ethernet bekabeling afgehaald (uitgezet en vervolgens zonder kabel opgestart). Netwerk probleem op de router, & pc's opgelost.

Maar via de Wifi valt de Symfonisk heel regelmatig uit, soms enige seconden en soms wel een minuut. Zodra ik de Symfonisk weer via de ethernet verbinding op het netwerk aansluit stort heel m'n netwerk in elkaar. ?? Router niet meer bereikbaar, speedtest die nog maar 1,5MBs will downloaden, etc...

In het log systeem van de router zie ik slechts 1 nieuw apparaat met 1 nieuw IP adres in gebruik. Ik had eigenlijk 2 dhcp adressen verwacht. Een voor de wifi en een voor de lan verbinding.


ISP: Ziggo
Ziggo modem in Bridge modus
Router: Synology AC2600RT (DHCP configuratie)
AP: Synology mesh, MR2200ac
Gibabit switch tussen Router & AP.

Overige Wifi apparaten vertonen op de locatie van de Symfonisk geen problemen

Afstand Symfonisk to AP ~ 1,5 - 2,0m
Syslog van de Router en AP bevat geen abnormale registraties.

Heeft iemand anders ook zoiets ondervonden? En opgelost?

Diagnose: 118914268

De afstand draadloos van de Woonkamer die bekabeld is, tot je Kantoor Symfonisk, is precies op het randje qua afstand.
Dit zorgt ervoor dat 't kantoor gaat schakelen tussen de Woonkamer, en de rest van je Sonos wat draadloos staat.
Mede vanwege de afstand, gaat 80% van de informatie verloren, wat er voor doet zorgen dat 't Kantoor nu overspringt naar Lieke.
Helaas ook naar Lieke toe is er 50 a 60% verlies, waardoor je problemen blijft ervaren als het draadloos staat. (dit terwijl afstand wel prima te overbruggen is tussen deze twee)
De antennes van 't Kantoor doen het ook prima, er staat niks dicht naast 't toestel wat er voor zou zorgen dat het 'm zo moeilijk gemaakt word, dus het heeft eerder te maken met iets tussen de componenten in waardoor de informatie verloren gaat.

Als je 2 of meer zou bekabelen, en STP (Spanning Tree Protocol) zou niet goed ingesteld staan op netwerk apparatuur (*dhcp, maar mogelijk ook tussenliggende switches), dan zul je uitval van je netwerk/internet verbinding kunnen ervaren.
Mogelijk is dit ook het geval in je huidige setup.
Je hebt ook de Connect:AMP bekabeld, maar hier staat de wifi van uit, dat de wifi hiervan uit staat en dat 't als surround staat kan mede de reden zijn dat je 't netwerk/internet uitval niet ervaart in de huidige setup.
Zou je anders als test, de Symfonisk kunnen bekabelen, en vanuit Meer > Instellingen > Instellingen Kamer, het Kantoor kunnen kiezen, om zijn wifi uit te zetten?
Hoor graag of je dan nogsteeds netwerk problemen zou ervaren als je de Symfonisk bekabeld aangesloten hebt staan.

Mocht de eis wel zijn dat de Symfonisk draadloos komt te staan, dan zullen we moeten achterhalen wat het pakket verlies veroorzaakt.
Zie ook graag onze community post welke wifi-storing
bedankt voor de uitgebreide reactie.
Ik heb gisteren ook telefonisch contact gehad met de support afdeling van Sonos.

Doordat de AMP bekabeld is (en moet zijn als deze in surround is opgesteld) gaat het gehele Sonos systeem over op de eigen wifi. Het [kantoor] staat dan relatief ver weg van de dichtstbijzijnde [Lieke] en/of [Dewi] Play:1. En Sonos support gaf aan dat de Symfonisk [Kantoor] heel veel storing had op de antennes.

Ik heb het gehele Sonos systeem van de bekabeling afgehaald. De AMP uit de surround gehaald en de Symfonisk opgesteld als surround. De AMP is daarmee verplaats als vervanging van de symfonisk [Kantoor].

Door deze opstelling gebruikt de SONOS niet het eigen wifi netwerk maar het aanwezige wifi netwerk wat zowel het woonhuis als kantoor goed dekt (mesh opstelling)

PS. Ik heb gisterenavond dus nog een extra symfonisk gehaald om in surround opstelling te plaatsen.

Vanmorgen wederom een WIFI netwerk probleem, wat ik tot de dag van vandaag nog niet eerder had. Router gereset en het lijkt nu naar behoren te werken.

TuneIn radio werkt niet, lijkt erop dat daar een storing is. Ook in de auto werk TuneIn niet.

De symfonisk via de bekabeling gaf gisteren heel veel netwerk problemen. Oorzaak onbekend.
Gisteren gaf Speedtest zelfs 1.5Mbps download en ~ 10Mbps upload op dat moment.

Op dit moment is de speedtest weer zoals ik verwacht 509Mbps down en 40Mbps up.

diagnose van vandaag: 1780516590
Reputatie 7
Badge +2
diagnose van vandaag: 1780516590
Nu staat de Sonos er netjes bij.
Zie dat de wifi wat op en neer gaat qua verlies, van je Synology naar Kantoor (Connect:AMP), maar het niet zo significant dat je er problemen mee zou ervaren.
De andere componenten maken een prima wifi-verbinding.
Zie toch graag nog een diagnose tegemoet als de Sonos wel problemen zou vertonen, ook graag bij de diagnose een kleine uitleg hoe het probleem zich voordeed, op welke kamers, etc.
Moet er wel aan toevoegen, dat het misschien beter is dit verhaal te vervolgen per email zodat hij via onze support afdeling binnen komt, waar we problemen iets beter in kaart kunnen brengen.
Prioriteit ligt op telefoon en email, waarin we forum af en toe oppakken als daar tijd voor is.
Daarnaast behandelen we de echt technische zaken/problemen ook liever via mail/telefoon support.
Maar zie de diagnose uiteraard graag even voor je in.
Beste sonos,

ook ik heb hetzelfde ervaren als bovenstaande. Mijn hele netwerk is gebaseerd op accespoints van ubiquiti. Op elke verdieping staan de acces points. Perfect internet. Mijn hele huis heeft sonos boxen en hebben altijd perfect gewerkt. Wel heb ik een boost gekocht (voor ubiquiti tijdperk). Nu bij kopen symfonisk alleen maar problemen ervaren. Symfonisk hapert en hapert. Heb al 1 box geruild omdat ik dacht dat het kapot was. Toch weer hetzelfde probleem. Alle andere boxen van sonos doen het perfect maar de boxen van ikea/sonos verstoren dit soms. Bovenstaande gelezen en heb mijn boost er uit gehaald zodat sonos overmijn eigen wifi systeem gaat. Vooralsnog doen mijn boxen, inclusief symfonisk, het naar behoren. Het lijkt wel of de symfonisk boxen het signaal van de boost niet goed oppakken. Puntje voor sonos om dit probleem eens te onderzoeken en met een update te komen??

Groet,
peter
beste sonos,

het probleem die ik bovenstaand geschetst heb is nog steeds niet helemaal verlopen. Als ik de symfonisk boxen apart afspeel ervaar ik zonder boost geen probleem. Schakel ik ze in met de andere boxen gaat het weer helemaal mis en kappen ze er weer mee of stotteren.
Dit probleem is alleen met de symfonisk boxen. Wat moet ik hier toch aan doen?
WLFRD schreef:
Beste Tim,

ik heb een diagnose gemaakt met nummer 1326417643.

Wellicht kunnen jullie helpen met het vaststellen van het probleem.

De wifi in je huishouden is helaas erg slecht.
Wil je aanraden het draadloos kanaal van de modem aan te passen, mogelijk dat dit het probleem gaat doen oplossen.
Mocht dit het niet doen oplossen, dan ben ik bang dat je modem op een plek staat waar het 'm erg moeilijk gemaakt word.
Sonos krijgt niet de volledige verbinding aangeboden die de KPN modem zou moeten kunnen leveren.
Zie ook graag de Community Post over wifi-storing die eerder hierboven door mij is aangekaart.

Dat is toch wat vreemd dat de WiFi in huis erg slecht is. Als dit daadwerkelijk zo is, dan zou ik ook met andere wireless apparatuur gedoe moeten hebben. De One's en de Sub hebben nooit een probleem met het maken van de wireless verbinding met de ExperiaBox V10 van KPN. En die speakers staan verder weg van de router dan de Ikea Symfonisk.
Ik heb verschillende speedtests gedaan in en rond het huis en daar blijkt dat de download- en uploadsnelheid prima in orde is. Volgens de KPN is er niets aan de hand met de WiFI van de router.
Mijn MacBook Pro maakt goede verbinding, ook de iPhones die we hebben, iPods, iPads, Windows laptop. Allemaal nog nooit een issue mee gehad. En nu staat er een Ikea speaker bij en die heeft wel verbindingsproblemen. Dan zou je hieruit toch kunnen concluderen dat het aan de speaker moet liggen. Zeker ook gezien de andere berichten op het forum van mensen die een soortgelijke configuratie hebben als ik en ook alleen met de Ikea Symfonisk een issue hebben.

De vragen staan dan nog steeds open, waar ligt dat aan? En hoe kan dat opgelost worden?
WLFRD schreef:
Beste Tim,

ik heb een diagnose gemaakt met nummer 1326417643.

Wellicht kunnen jullie helpen met het vaststellen van het probleem.

De wifi in je huishouden is helaas erg slecht.
Wil je aanraden het draadloos kanaal van de modem aan te passen, mogelijk dat dit het probleem gaat doen oplossen.
Mocht dit het niet doen oplossen, dan ben ik bang dat je modem op een plek staat waar het 'm erg moeilijk gemaakt word.
Sonos krijgt niet de volledige verbinding aangeboden die de KPN modem zou moeten kunnen leveren.
Zie ook graag de Community Post over wifi-storing die eerder hierboven door mij is aangekaart.

Dat is toch wat vreemd dat de WiFi in huis erg slecht is. Als dit daadwerkelijk zo is, dan zou ik ook met andere wireless apparatuur gedoe moeten hebben. De One's en de Sub hebben nooit een probleem met het maken van de wireless verbinding met de ExperiaBox V10 van KPN. En die speakers staan verder weg van de router dan de Ikea Symfonisk.
Ik heb verschillende speedtests gedaan in en rond het huis en daar blijkt dat de download- en uploadsnelheid prima in orde is. Volgens de KPN is er niets aan de hand met de WiFI van de router.
Mijn MacBook Pro maakt goede verbinding, ook de iPhones die we hebben, iPods, iPads, Windows laptop. Allemaal nog nooit een issue mee gehad. En nu staat er een Ikea speaker bij en die heeft wel verbindingsproblemen. Dan zou je hieruit toch kunnen concluderen dat het aan de speaker moet liggen. Zeker ook gezien de andere berichten op het forum van mensen die een soortgelijke configuratie hebben als ik en ook alleen met de Ikea Symfonisk een issue hebben.

De vragen staan dan nog steeds open, waar ligt dat aan? En hoe kan dat opgelost worden?


Kanalen aanpassen heb ik reeds geprobeerd. Dat bood niet de oplossing.
Heb helaas ook de genoemde wifi connectie problemen met mijn nieuwe Symfonisk. Sonos door het hele huis werkt wireless best ok maar de Symfonisk op 5 meter van mijn Asus modem hapert voortdurend. Ik denk dat het op een kabeltje zal uitdraaien, wel extra werk, of heeft er al iemand ervaring met een access point. Als dat zo is welk AP heb je dan in gebruik?
Reputatie 1
Badge +2
Zonder een diagnose kan ik je niet vertellen wat er precies gebeurt met je speaker, ook al staat deze 5 meter van je Asus modem.
Wel weet ik dat Asus vaak een setting heeft aan staan genaamd "Airtime Fairness" deze wil nog wel eens vervelend doen, en raad ik je ook aan om die uit te zetten.

Mocht deze uitstaan en ervaar je nog steeds haperingen, maak dan even een diagnose en vermeld dan het bevestigingsnummer.

Reageer