Beantwoord

Help! Sonos playbar kan niet verbinden met 2x play1 in surround modus

  • 11 August 2018
  • 3 reacties
  • 261 Bekeken

Beste,

Probeer al een aantal weken mijn playbar te koppelen aan 2x play1 speakers in surround sound modus. Elke keer als ik deze samen verbind vallen ze na 30 seconde / minuut uit.

Heb al diverse dingen geprobeerd.
Netwerk getest deze is goed
Een boost aangeschaft
Alles fabrieksinstellingen gedaan
Zowel modem als sonos apparaten

Het heeft in het verleden wel goed gewerkt.

Nu kan ik alleen de playbar los gebruiken
En de speakers los (dus niet gekoppelt in surround modus)

Heeft iemand de oplossing?

Bedankt

Mvg Toby Raaijmakers
icon

Beste antwoord door Tim S 15 August 2018, 16:31

Bekijk origineel

Reageren op dit topic is niet mogelijk.

3 Reacties

Reputatie 5
Badge +3
Hi Toby, het is lastig om te zeggen waarom je speakers wegvallen zonder diagnose. Ik wil je dus vragen om een diagnose te maken via de volgende stappen: instellingen, geavanceerde instellingen, diagnose verzenden. Graag het diagnose-nummer dan hier vermelden.
Hoi Frank,

Bedankt voor je reactie.

Hierbij het diagnose nummer.

221198984

Ik hoor het graag!

Mvg Toby
Reputatie 7
Badge +2
Hoi Frank,

Bedankt voor je reactie.

Hierbij het diagnose nummer.

221198984

Ik hoor het graag!

Mvg Toby

Kan je ons bellen? we zijn gratis te benaderen per telefoon.
NL: 0800 555 1234
BE: 0800 644 44.
Als je iemand aan de lijn krijgt, beschrijf je het probleem, en geef je het diagnose nummer die je ook hier beschreven hebt, waarna we je graag verder helpen.