Vraag

Geluid Sub valt weg !

  • 29 januari 2016
  • 31 reacties
  • 3229 Bekeken

Ik heb sinds kort een Sonos Playbar met Sub, echter heb ik al vanaf het begin dat de Sub enkele seconden wegvalt en daarna weer gewoon meedoet...dus de Sub speelt een minuut, valt enkele seconden weg en speelt daarna gewoon weer verder, dit blijft zich zo herhalen zo lang de Sonos aan staat !

Ik heb al aan achterzijde Sub gekeken, maar lampje blijft gewoon wit branden !

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn ?

31 Reacties

Reputatie 7
Badge +2
Hey Ntertainme,

Neem aub telefonisch contact op, want zo via een forum troubleshooten, de stappen beginnen een beetje op te raken.
Kaart graag referentie nummer.: 170912-000662 als je een collega aan de lijn krijgt.
Goedemorgen,

Hier het zelfde probleem dat de sub continu wegvalt, heb diagnose gestuurd 7936722.

Groeten Marco
Reputatie 7
Badge +2
Hey Marcovr28,

De diagnose komt corrupt binnen, wat ons meteen laat zien dat er netwerk problemen zijn.
Heb je de mogelijkheid je modem/router en Sonos volledig van het stroom af te halen en opnieuw aan te sluiten.
Hoor graag of je daarna nog problemen hebt en indien mogelijk een nieuwe diagnose van dit probleem.
Heb hier ook last van mijn mijn nr is 631601049. Kunnen jullie hier ook naar kijken. Heb net een nwe modem van ziggo ontvangen.
Alvast mijn dank.
Reputatie 7
Badge +2
Heb hier ook last van mijn mijn nr is 631601049. Kunnen jullie hier ook naar kijken. Heb net een nwe modem van ziggo ontvangen.
Alvast mijn dank.

Heb je in een ander topic verzocht ons even te bellen, zien je telefoontje graag tegemoet.

Reageer