Vraag

Error message - not connected

  • 31 October 2021
  • 4 reacties
  • 27 Bekeken

Badge

Since last week, my Play 3 keeps blinking white on the led on top and orange on the play/pauze button.

This started when I needed to unplug it from the electrity socket.

Now, I don’t succeed in readding the Play 3 to my system.

I tried a reset (wireless and with UTP cable) but that does not work.

The app finds the box but when I try to add it to the system, I end up with an error message = Not Connected

 


4 Reacties

Reputatie 7

Dit is het Nederlandstalige Sonos-forum. Ik antwoord dus in het Nederlands. Hier kun je meer vinden over de betekenis van de LEDs bij Sonos: https://support.sonos.com/s/article/226?language=nl_NL

Wat voor reset heb je geprobeerd? Deze https://support.sonos.com/s/article/1096?language=nl_NL? Of alleen een reboot?

Badge

Dag 106rallye, 

Dank voor je snelle antwoord. Sorry voor het Engels, niet goed opgelet.

  • ik heb reset gedaan (stekker uit stopcontact, play knop ingedrukt houden  + stekker terug in stopcontact, wachten tot oranje lichtje. Echter blijft mijn box wit/oranje knipperen).
    • heb dit draadloos gedaan en ook als er een internetkabel op aangesloten was
  • ik heb een reboot gedaan (uit stekker, wachten (min 10 sec, maar ik heb langer gewacht), stekker terug in stopcontact. Ook dan gaat de box terug wit/oranje knipperen.

Mijn app vindt het toestel wel, maar het lukt niet om deze te installeren. Er komt telkens een foutboodschap: Niet verbonden

Reputatie 7

Misschien toch eens bellen met Sonos dan?

Reputatie 7
Badge +3

Router ook al uit aan gehad? 

Reageer